Blokarten ijmuiden

Blokarten in IJmuiden? Blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen  is een van de populairste strandactiviteiten van dit moment. Het waait namelijk bijna altijd in Nederland en iedereen kan het.

Bij de spectaculaire strandactiviteit blokarten IJmuiden gaan we niet over water, maar scheuren we als het meezit met hoge snelheid over het strand van IJmuiden.

Een aantal jaren geleden is blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen uit Nieuw Zeeland overgewaaid naar Europa. Deze nieuwste vorm van strandzeilen is in korte tijd uitgegroeid tot een razend populaire activiteit.

Het leuke van blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen is, dat het een avontuurlijke en uitdagende sport is die snel en gemakkelijk te leren is. Bovendien is deze sport voor iedereen toegankelijk. Ook niet zeilers hebben het blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen zo onder de knie.

Na een korte instructie met betrekking tot de techniek en veiligheid wordt direct gestart met het oefenen van de stuurkunsten en het wennen aan de snelheid, waarna het tijd is om de windkracht in je zeil te ervaren tijdens het blokarten IJmuiden.

Blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen gaat het best op het harde zandstrand dat ontstaat bij laag water. Voor de ideale omstandigheden zijn we daarom wat betreft de aanvangstijd afhankelijk van het getij, dat varieert van dag tot dag. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Naast hard zand zijn we uiteraard ook afhankelijk van de wind. Blowkarten is mogelijk vanaf windkracht 3 tot 6. Bij onvoldoende wind bieden wij, indien beschikbaar, een leuk alternatief spectaculair programma voor dezelfde prijs.

Voor wie?
Blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen is te boeken vanaf 40 personen en in combinatie met een of meerdere activiteiten, zoals vliegeren (powerkiten), brandingraften, brandingkanoen, beachvolleybal, knotshockey, zandsculptuur bouwen, discgolf, beachgolf, GPS wandeltocht en nog veel meer (vraag naar de mogelijkheden)

Locatie blokarten
Blokarten is op de meeste stranden verboden. Op het strand van Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Kijkduin, Zandvoort is blokarten verboden.
Wij bieden het blokarten dan ook aan op het strand van IJmuiden.


Activiteiten en workshops

Klaar voor een onvergetelijk uitje op strand?